{{'News'|translate}}

Rethinking energy for more efficiency

INDUSTRIUM is een ingenieursbedrijf gespecialiseerd in technische uitdagingen en is dé partner voor handeldrijvende en industriële bedrijven.

blog post

Nieuwe site van ECS in Zeebrugge is gasloos en brandveilig

by INDUSTRIUM / 1 april 2022

Ook na de overname van 2XL door ECS blijft European Containers verder uitbreiden in Zeebrugge. Momenteel verrijst langs de Lancelot Blondeellaan een volautomatisch hoogbouwmagazijn met spoorinfrastructuur dat volledig fossielvrij zal werken.

blog post

Nieuwe maatschap DEVI levert bouwkundig totaalontwerp voor industriële projecten

by INDUSTRIUM / 27 oktober 2021

Met de maatschap DEVI slaan 4 ervaren West-Vlaamse spelers in de bouwsector de handen in elkaar om sterker te staan in grote industriële (ver)bouwprojecten van Belgische en buitenlandse opdrachtgevers.

blog post

Energieplan nu al nodig vanaf 0,1 PJ primair energieverbruik

by INDUSTRIUM / 24 augustus 2021

Door een recente wijziging in VLAREM II moeten bedrijven nu vaker dan vroeger over een comform verklaard energieplan beschikken. De drempelwaarde voor zo’n plan is imers fors verlaagd, van 0,5 naar 0,1 PJ primair energieverbruik per jaar. Met de INGENIUM Group (Industrium + Ingenium) maken we u graag wegwijs in de gevolgen.

blog post

Scheepswerf EDR Antwerpen wordt na renovatie energiezuiniger, veiliger en slimmer

by INDUSTRIUM / 4 augustus 2021

Na 6 decennia van intensief gebruik door de voorgaande exploitanten was de site van EDR Antwerp Shipyard aan renovatie toe. De belangrijkste aandachtspunten? Minder energie verbruiken, vlotter onderhoud mogelijk maken, de installaties slimmer laten functioneren en de veiligheid verhogen.

blog post

Nieuwe productiesite maakt Fresh & Veggie klaar voor de toekomst

by INDUSTRIUM / 8 juni 2021

Om de productieflow te optimaliseren verhuisde Fresh & Veggie naar het industrieterrein in Zottegem. Een grotere werkplaats, ruimere voorraadkamers en een nieuwe infrastructuur zorgen voor een aangenaam werkklimaat. De werkflows kunnen beter uitgewerkt worden en de strenge reglementering inzake hygiëne en voedselveiligheid zijn eenvoudiger op te volgen.

blog post

Oud en nieuw duurzaam verweven op Gentse industriesite

by INDUSTRIUM / 23 november 2020

De familiale bedrijvengroep Van den Braembussche uit Eeklo opent dit najaar een 7e vestiging nabij de Ghelamco-arena in Gent. De site heeft een rijk industrieel verleden. Bij de reconversie worden oud en nieuw verweven en staan circulariteit en duurzaamheid centraal.

blog post

Milcobel realiseert aanzienlijke energiebesparing bij productie melkpoeder in Kallo

by INDUSTRIUM / 23 november 2020

Milcobel, de coöperatie die de melk van 2.500 melkveebedrijven ophaalt, verwerkt en commercialiseert, nam in 2017 haar vernieuwde melkpoedertoren in Kallo in gebruik. Ingeniums zusterbedrijf Industrium realiseerde er een voorstudie om de energie-efficiëntie van het verpoederen te optimaliseren en engineerde ook de luchthuishouding van de poedertoren. Het resultaat? Een energiebesparing van 20 procent, goed voor 6.900 ton CO2 op jaarbasis.

blog post

Chinese groep Lingang bouwt BREEAM Excellente Europese hub in Zeebrugge

by INDUSTRIUM / 1 september 2020

De Chinese groep Lingang bouwt in de Maritieme Logistieke Zone in de Zeebrugse achterhaven een diensten- en distributiepark van 30 ha. In een eerste fase komen op de helft van het terrein 10 magazijnen van elk 7.500 m2. Naast de grootte van het project springt vooral de BREEAM Excellent score die de bouwheer en bouwpartners willen bereiken in het oog.

blog post

Gemeentebestuur en AGB Merelbeke - Eerstesteenlegging Cultuurhuis

by INDUSTRIUM / 3 Februari, 2018

Op zaterdag 3/02/2018 was de feestelijke eerstesteenlegging van het nieuwe cultuurhuis van Merelbeke.

blog post

H&M Olen – Opening winkel in Shopping Park

by INDUSTRIUM / 18 November, 2017

Op zaterdag 18/11/2017 is de H&M winkel in het Olense Shopping Park geopend.

blog post

Lotus Bakeries Lembeke – Oplevering technieken P3

by INDUSTRIUM / 6 November, 2017

Naast de belangrijke investeringen aan de Amerikaanse oostkust, wordt er ook in Lembeke verder geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteit.

blog post

H&M Mechelen – Heropening winkel in Bruul

by INDUSTRIUM / 3 Juni, 2017

Op zaterdag 3/06/2017 is de H&M winkel in de Bruul te Mechelen opnieuw geopend na een grondige make-over in enkele maanden.

blog post

Milcobel Kallo – Uitbreiding melkpoederproductie

by INDUSTRIUM / 21 Maart, 2017

Milcobel zit in de eindfase van de oplevering van het uitbreidingsproject waarbij de melkpoederproductie en de melkbewerking in Kallo grotendeels werd vernieuwd om zo te kunnen beantwoorden aan een steeds groter wordende vraag.

blog post

Libert Paints – Engineering speciale technieken

by INDUSTRIUM / 18 November, 2016

Op vrijdag 18/11/2016 was de officiële opening van de nieuwe vestiging van Libert Paints nv in Langerbruggekaai in de Gentse haven.