WIE ZIJN WE

We are industrium

De klimaatverandering wordt steeds voelbaarder. Een deel van het probleem is de ecologische voetafdruk van de industrie, de retail en de logistiek. Als ingenieurs die gedreven zijn door energie-efficiëntie zijn we er rotsvast van overtuigd dat we het tijd kunnen keren. Dat doen we door de energie-efficiëntie en de duurzaamheid van zowel bedrijfsprocessen als gebouwen (van fabrieken en magazijnen tot winkels en kantoren) te verbeteren. Zo gaan we stap voor stap, bedrijf per bedrijf, op weg naar CO2-neutraliteit.

Industrie 2

Always a Joule ahead

Onze aanpak is efficiënt, gestroomlijnd en doelgericht: onmiddelijk toepasbaar, met de focus op prestaties en met positieve resultaten die onmiddellijk merkbaar zijn. Een must voor competitieve bedrijven die altijd een stap voor willen blijven.

We are Lifecycle-engineers

Industrium is je kennispartner voor het verbeteren van energie-efficiëntie. We beschikken over een schat aan deskundigheid op vier verschillende, complementaire domeinen: strategy, engineering, commissioning en optimisation.

We screenen processen en gebouwen, meten en evalueren bestaande installaties en gebruiken reële gegevens om je de meest geschikte energiestrategie voor te stellen. We bedenken en ontwerpen nieuwe technische oplossingen en gebouwen, die uitblinken op vlak van energie-efficiëntie en optimaliseren ze door alles nauwlettend op te volgen.

strategy

We onderzoeken en adviseren duurzame energieoplossingen - slimme antwoorden op de uitdagingen van vandaag én morgen. Ons advies is onafhankelijk, up-to-date en daarom ook betrouwbaar.

Engineering

We ontwikkelen de meest vooruitstrevende technische oplossingen met een maximale invulling van je wensen en een minimale energie- en milieu-impact, steeds met respect voor het vooropgestelde budget.

Commissioning

Oplevering is de eerste stap in het gebruik van een gebouw. We testen en inspecteren installaties voor gebruik en sturen bij in functie van maximaal gebruikscomfort met een minimum aan energie.

Optimisation

We monitoren het energieverbruik en de comfortprestaties van een gebouw voor het onderhoud en de continue optimalisatie van technische installaties gedurende de volledige levenscyclus van een gebouw.

We are simply ingenious

We zijn duurzaamheidsexperten die met veel enthousiasme en optimisme de wereld een stukje mooier en leefbaarder willen maken. Dat doen we niet op ons eentje, maar met een heel team dat samen werkt aan groeien als professional, als mens, en als bedrijf.

Team

Industrium maakt samen met Ingenium en Hoptimize deel uit van de Ingenium Group. Drie bedrijven met één doel: een leefbare planeet achterlaten voor de generaties die volgen. Met slimme en gedurfde antwoorden op de vragen van (over)morgen, maken we vandaag het verschil, elke dag opnieuw.

Wat onze klanten zeggen

Ik vond het een heel fijne en een heel open samenwerking waarin we elkaar snel vonden en zeker geen oogkleppen op hadden. Er was steeds ruimte om over hun voorstellen te discussiëren en naar alternatieven te vragen. Ze kijken vérder dan de situatie en houden rekening met hoe jij het wil.

›  ontdek meer

ELVIRA SERVAES – SENIOR PROJECTLEIDER, LEIDEND AMBTENAAR DER WERKEN BIJ HET FACILITAIR BEDRIJF, AFDELING BOUWPROJECTEN

Ingenium is een ingenieursbureau met heel wat competentie en ervaring. Ze luisteren naar ons en houden rekening met onze wensen als bouwheer. Ze spelen flexibel in op onze wereld, die snel verandert. Dat zowel in mijn eigen team als bij Ingenium de mensen met wie we samenwerken al lang dezelfde zijn, zorgt voor continuïteit en stabiliteit. 

›  ontdek meer

DANNY VAN HOVE – DIENSTHOOFD INFRASTRUCTUUR / BOUWCOÖRDINATOR AZ SINT-LUCAS GENT

Wat meespeelde in onze keuze was de nadruk die Ingenium legt op kwaliteitszorg, zowel in de ontwerpen die ze maken als bij het bewaken van de budgetten. Maar wat er nog méér uitsprong, was de aandacht voor de éindfase van een project, wat wij commissioning noemen.

›  ontdek meer

SVEN HEBBELINCK- DIENSTHOOFD TECHNISCHE DIENST UZ BRUSSEL

Typisch voor Ingenium is de vlotte manier van samenwerken. We hebben er één contactpersoon die het dossier aanpakt, en ook beréikbaar is, wat voor ons heel belangrijk is.

›  ontdek meer

WIM GOETHALS – TECHNISCH DIRECTEUR / PROJECTLEIDER BIJ IPES

De mensen van Ingenium ‘zweven’ niet bóven onze mensen, maar ze staan ertussen. Vanuit oprechte interesse vormen ze samen met ons een team en zoeken ze telkens om van 1 plus 1 méér dan 2 te maken.

›  ontdek meer

EDDY DE COSTER – DIENSTHOOFD TECHNISCHE DIENST UZ LEUVEN

Ingenium zoekt altijd mee naar oplossingen, zowel op het vlak van alternatieven om het leef- en werkcomfort te verhogen, als met voorstellen die een positieve invloed hebben op het budget.

›  ontdek meer

ELS WERBROUCK EN ELS WELVAERT - UGENT

participeert in

Samenwerking van 4 gespecialiseerde partners voor het bouwkundig totaalontwerp van industriële projecten in uiteenlopende sectoren.

partner van

ook gebeten door slimme technologie?

Laat van je horen!